Înapoi Înainte

business, enterprise, solutions, cloudebs

Clientul nostru:

De prin 2008, Veloteca este totul pentru tine când te gandești la sport în general și la ciclism în special. Din 2018 Veloteca își reconfirmă poziția de cel mai complet magazin multi-sport și multi-brand din România, oferind mărci consacrate de biciclete precum Merida, Cannondale, SUNN, Romet, Cross, Corratec, Sprint, Dahon, dar și echipament de alergare, outdoor, sporturi de iarnă și altele. Toate acestea sunt oferite dintr-un stoc permanent impresionant în magazinul din București, dar și online pe www.veloteca.ro

Avantajele Veloteca sunt apropierea de client, printr-o comunicare prietenoasă și promtă, care ajută la dezvoltarea de relații pe termen lung cu cei cu care interacționează. Pasiunea pentru sport în general și pentru biciclete în particular este dovedită de Veloteca și prin sponsorizările pe care le face în acest domeniu, despre care se fac anunțuri pe blog, newsletter și social media.

Nevoia clientului:

Platforma online este o componentă importantă în modelul de business al Veloteca și, din acest motiv, clientul mereu a optat pentru cele mai bune soluții și performante tehnologii. Deși deținea deja un magazin online funcțional, echipa de management  a decis că vor mai mult pentru clienții lor și au optat pentru un upgrade de la platforma Magento 1 la Magento 2, o platformă mai performantă și mai modernă față de cea precedentă.

Pe măsură ce discuțiile cu ei au evoluat, am descoperit că echipei Veloteca îi plac provocările. Dacă pentru altcineva upgrade-ul de platformă cu migrarea tuturor datelor (conturi clienți, istoric comenzi, catalog produse, etc) ar fi fost suficient, echipa Veloteca a plusat. Au decis să schimbe designul shop-ului, să introducă funcții și funcționalități noi și să participe la competiția magazinelor online GPeC 2018, cel mai important eveniment din domeniul ecommerce. Competiția GPec evaluează și premiează performanțele în ecommerce. Datorită criteriilor stricte de evaluare, este un examen de maturitate al magazinelor online din România.

“Cristi Schneider a fost prima persoană cu care am discutat din echipa Veloteca. Nu ne-am întâlnit niciodată personal, pentru noi a fost o voce care ne-a inspirat încredere. M-a impresionat tonul hotărât al vocii sale, felul deschis de a discuta și faptul că omul ăsta știa exact ce vrea. Mi-a prezentat un sumar al cerințelor sale și mi-a spus “Ăsta o să fie un shop foarte tare! Ești sigur că-l puteți face?” Am simțit provocarea, însă știam că suntem pregătiți pentru ea! ”

Gelu-Dumitru COSULEANU – Managing Partner

business de succes, magento 2, optimizări, evoluție tehnică, cloudebs

Motivația principală din spatele deciziilor privitoare la magazinul online al echipei Veloteca, a fost dorința de a fi în pas cu tehnologia, de a progresa tehnic odată cu industria și tendințele actuale.

Progresul prin tehnologie, on și offline sunt elemente cheie ce stau la baza acestei afaceri. Oricând însă te pregătești de un salt tehnologic, așa cum este trecerea la Magento 2, iei în calcul că trebuie să faci acest lucru fără a pierde date, fără a fi penalizat de motoarele de căutare, dar cel mai important, fără a cauza un disconfort clienților tăi.

Alte elemente importante din acest proiect, au fost integrarea elementului publicitar-educațional și anume a Blogului, direct în platforma Magento2, precum și respectarea tuturor standardelor, recomandărilor și  cerințelor Trusted.ro și ale competiției magazinelor online GPEC 2018, amintită anterior.

Descrierea soluțiilor implementate:

Trecerea de la Magento 1 la Magento 2 este mai degrabă o migrare decât o simplă procedură de upgrade de platformă. Tema existentă nu mai este compatibilă, modulele folosite nu vor mai funcționa. Este nevoie să refaci totul de la zero și să faci toți pașii necesari migrării datelor și ai setărilor din shop-ul Magento 1 către Magento 2.  Tot procesul trebuie să fie foarte bine executat pentru a evita orice posibilă pierdere de date, penalizare din partea motoarelor de căutare sau neplăcere cauzată clienților.

Noul look pentru veloteca.ro a fost realizat pentru client de partenerii săi specializați în design. Aceștia au realizat o grafică complexă în care estetica și funcționalitatea se împletesc excelent. Ne-am desfătat cu implementarea acestuia prin dezvoltarea temei pentru Magento2 și, cu pasiune, pricepere și energie, colegii noștri au transpus schițele primite într-o temă care să redea viziunea clientului, indiferent de dispozitivul sau browserul pe care va fi utilizat magazinul online. Este un design modern, responsive, scalabil în funcție de rezoluția dispozitivului, ce creează o experiență coerentă și uniformă, la cele mai înalte standarde.

design modern, responsive, scalabil, rezoluție, web, cloudebs

Modulele folosite pentru Magento 2 sunt fie dezvoltate integral de echipa CloudEBS, fie sunt preluate cu drept comercial de la dezvoltatori consacrați și adaptate, optimizate, iar mai apoi implementate și testate. Pentru fiecare funcționalitate a shopului am căutat soluția optimă. Fie că această soluție a fost dezvoltarea sau achiziționarea de module, echipa noastră a reușit cu success să le integreze în ecosistemul Veloteca.ro, fără a influența aspectul sau performanța noii platforme.

Tranziția către Magento2, vizează și proceduri de migrare a tuturor datelor existente: catalogul de produse, clienți și istoric comenzi etc. Aici, pe lângă migrare,  datele trebuie prelucrate pentru implementarea modificărilor aduse meniului și atributelor produselor, iar la final, trebuie să actualizezi cu toate modificările efectuate în acest timp pe shopul inițial. Pe scurt: migrezi date, prelucrezi date și când trebuie să treci pe live actualizezi din nou. Toate astea fără downtime semnificativ. Știam că va fi dificil, însă aveam deplină încredere că vom reuși.

Acest proces a fost împărțit în două etape :

  • Prima etapă a însemnat transferul complet al datelor în Magento2. S-au utilizat tool-uri de migrare recomandate de Magento, cu activarea Delta Migration Mode. S-au prelucrat datele, implementând modificările cerute de noile structuri cu actualizarea, editarea și inserarea de noi atribute.
  • A doua etapă a fost actualizarea datelor cu modificările care au survenit în perioada de dezvoltare pe shopul inițial. Procedura Delta Migration trebuia să ne ajute în această etapă dar, SURPRIZĂ! Rezultatul după rularea tool-urilor nu a fost cel așteptat. Era necesar ca această etapă să fie exactă și corectă, din acest motiv, am luat în echipă decizia de a nu mai folosi procedura standard, care în mod deja evident nu avea să producă rezultatele așteptate. A trebui să construim prin forțe proprii o serie de noi tool-uri care, folosind interogări și endpointuri API, au analizat diferențele și au actualizat cu succes datele în Magento 2.

“Când procedurile de migrare standard nu au funcționat am întâmpinat un blocaj în proiect! Am avut o oarecare senzație de șoc pentru că toate testele au fost ok, însă procedura de migrare finală nu a funcționat cum ne așteptam. A fost unul din momentele în care m-am bucurat și am apreciat că proiectul este totuși construit pe un Framework atât de puternic cum este Magento2 și că am alături o echipa atât de specializată și inventivă! Ce am obținut poate fi calculat astfel: API Magento 2 + CloudEBS development = SUCCES!”

Adrian HANCIUC – Project Manager & Backend Engineer

Cum vă spuneam anterior, migrarea datelor este o etapă importantă în proiectul veloteca.ro și am realizat acest proces cu succes. Am reușit să parcurgem această etapă fără a influența negativ punctajul SEO al magazinului, punctaj pentru care anterior, echipa veloteca.ro investise masiv.

elastic search, ecommerce, veloteca, motor de căutare, cloudebs

“Clienții noștri spun că avem cel mai tare search!”

Cristi Schneider – Manager Veloteca.ro

Haideți să vă spunem și povestea unui modul de căutare sau a “search-ului”  din veloteca.ro….  Pe românește, clientul a solicitat: ceva mai bun… dacă se poate… perfect!

Această solicitare nu putea fi îndeplinită decât prin integrarea ElasticSearch, un motor de căutare pe măsura obiectivului nostru. ElasticSearch este un motor de căutare enterprise ready, scalabil și disponibil prin API. Este soluția miraculoasă care s-a integrat perfect cu Magento 2, atât pentru căutări cât și pentru indexarea datelor.

“Exigențele clientului nu puteau fi satisfăcute de search-ul default Magento. Una din probleme era lipsa instrumentelor de gestionare a procesului de căutare în site.
Era clar că trebuie să implementăm ceva mult mai complex și am ales ElasticSearch pentru că e cu adevărat o soluție avansată, scalabilă și performantă.”

Alberto Burlacu – 
CloudEBS Magento 2 Senior Developer 

Am ales cele mai bune soluții pentru performanță!

  • Integrare Magento2 cu Odoo ERP pentru sincronizarea catalogului de produse, a comenzilor, a datelor clienților și automatizarea proceselor de operare și administrare a magazinului online.
  • Facturare diferențiată pentru PF. și PJ.
  • Integrare pentru plata cu cardul prin MobilPay și personalizare modul Mobilpay pentru plata în rate.
  • Integrare cu date de livrare de la FanCurier cu estimarea în timp real a costului de transport în funcție de localitate și generarea AWB-urior din zona de administrare (backend) Magento 2.
  • Implementare și personalizare a modulului de blog în Magento 2  și migrarea articolelor din platforma WordPress.
  • Generare unui catalog Facebook folosind noua, inovativă și dinamică metodă Facebook Pixel.

hosting performant, shop de succes, cloudebs

Un proiect ca veloteca.ro merită și un hosting pe măsură!

Un proiect ca veloteca.ro merita și hosting pe masură! Și dacă nu CloudEBS, atunci cine putea să-i ofere un hosting mai performant. De ce noi? Pentru că înțelegem până la nivel de linie de cod de ce are nevoie platforma Magento2, pentru a funcționa optim: Haproxy, Varnish, Redis, Nginx, Ceph, MariaDB, Centos. Acestea sunt doar câteva din tehnologiile cheie ale unui serviciu de hosting performant, pentru un shop de succes!

“Sunt deja câțiva ani de când investim și dezvoltăm această componentă a serviciilor noastre! De ce am face asta într-o piață aparent saturată și dominată de mari jucători? Pentru că noi înțelegem cât este de important pentru clienții noștri sa aibă o platformă stabilă și scalabilă de hosting dar și cât este de important pentru ei să beneficieze de servicii și soluții complete, personalizate, atunci când își dezvoltă proiectele online!”

Gelu-Dumitru COSULEANU-Managing Partner

Veloteca.ro a primit certificarea Trusted.ro și titlul “Cel mai bun magazin ONLINE la categoria SPORT Gpec 2018”.

implementare magento 2, veloteca, premiu, Gpec 2018, cloudebs

Asta este o confirmare a valorii noastre ca echipă de software development și o confirmare că pe www.veloteca.ro vei avea una din cele mai bune experiențe de shopping online. Premiul I primit la competiția magazinelor online GPeC 2018 este cu atât mai valoros cu cât, acesta este cel mai important eveniment din domeniul ecommerce, jurizarea este efectuată de peste 25 de experți în E-Commerce și Marketing Online dar și datorită criteriilor de auditare GPeC, considerate cel mai important ghid despre cum ar trebui să fie optimizat un magazin online pentru a oferi o experiență de navigare plăcută utilizatorului și o conversie mai bună a vizitelor.

veloteca.ro este un proiect de success și o implementare Magento 2 reușită! Nu este însă doar un proiect în care ne-am implicat cu multă pasiune, Shop-ul veloteca.ro este începutul unei adevărate aventuri, o relație pe termen lung cu o echipă minunată, care cu siguranță va pregăti multe alte surprize la care vom fi invitați să contribuim.

Dacă ai citit acest articol și povestea acestui proiect extraordinar te inspiră, dacă E-Commerce este domeniul în care activezi profesional sau domeniul în care ți-ai dori să te dezvolți, contactează-ne să împărtășim mai multe informații, păreri și de ce nu, să punem bazele unei colaborări de succes.

www.cloudebs.co/contact

www.facebook.com/rocloudebs/

Postat la 22.01.2019

Lasă un comentariu