Previziuni pe scurt pentru horoscop eCommerce 2019

Înapoi Înainte

Cele mai multe statistici spun că în anul 2019 e-Commerce este cea mai bună formă de a dezvolta o afacere. Atât din punct de vedere a posibilităților de creștere a numărului de clienți dar și a sistemelor de gestionare a catalogului de produse.

Previziunile pentru acest an spun că shopping-ul online va crește drastic datorită tehnologiei care oferă noi posibilități de dezvoltare pentru magazinele online dar și pentru clienți. De asemenea creșterea se datorează și legăturilor dintre social media si e-Commerce deoarece clienții au posibilitatea de a verifica calitatea produselor și serviciilor prin review-uri.

Pentru a crește afacerea ta online trebuie să fii prezent pe cât mai multe canale media pe care clienții sau posibilii clienți le folosesc.

În 2019 poți să iți dezvolți afacerea online prin sisteme precum Dropshipping, Multi-Channel Selling, Omni-Channel Personalization, Brick and Mortar Store.

Ce înseamnă Dropshipping?

Dropshipping înseamnă lipsa unui stoc fizic de produse, adică deținătorul magazinului online nu va avea un depozit fizic de produse, în schimb va proceda drept intermediar între producător și client, transferând comenzile clienților în vederea expedierii produsului direct de către producător. Astfel gestionarea produselor fizice, a depozitului propriu-zis, a expedierii produselor țin doar de producător.

Avantajul acestui sistem pentru deținătorul magazinului online este minimizarea riscurilor cât și a costurilor, făcând din acest tip de sistem o unealtă bună pentru a intra pe piață. Sistemul are desigur dezavantaje precum profitul nu foarte mare deoarece acesta provine din diferența de preț de pe site-ul tău și a producătorului însă se elimină costuri pe partea de gestiune, transport, abalaj, etc.

Ce înseamnă Multi-Channel Selling?

Înseamnă să alegi mai multe căi prin care să ajungi la client, unii ar spune că este o combinație de ‘’Brick and Mortar’’( mai jos vom vorbi și despre asta), propriul website și marketplace online, precum platformele în care împreaună cu alți comercianți oferiți produsele sau serviciile către utilizatorii platformei. Exemple sunt Emag, Elefant.ro, etc., și recent Facebook a dezvoltat platforma Facebook Marketplace.

Ce înseamnă Brick and Mortar Store?

Este o afacere online care are cel puțin un magazin fizic unde clienții pot verifica produsele înainte de a le cumpăra. În prezent o afacere cu locație fizică cu greu se poate lipsi de un website sau cel puțin de prezența în online pe diferite canale de social media. Acest sistem poate funcționa benefic în ambele sensuri. Magazinul online sau site-ul tău poate în timp să genereze suficient profit pentru a crea un magazin fizic sau un showroom care va aduce avantaje afacerii tale deoarece deși unii ar spune că locațiile fizice sunt depășite, pentru clienți magazinul fizic înseamnă locul unde pot verifica produsele și pot interacționa cu staff-ul business-ului ceea ce poate duce la o mai mare încredere în Brand-ul tău. Pe de cealaltă parte dacă deții deja un magazin fizic și nu ești prezent în mediul online riști foarte mult să îți limitezi aria de clienți și posibilitatea de extindere.

Ce înseamnă Omni-Channel Personalization?

În 2019 personalizarea Brand-ului este prima regulă, pe lângă sistemele mai sus menționate, Omni-Channel Personalization înseamnă să oferi clientului o experiență identică pe toate canalele. Este un task greu de realizat pentru că ai nevoie de multe cunoștințe sau o echipă foarte bună în spate. Acest sistem propune o comunicare personalizată cu clientul și care se bazează pe informații. Aceste informații provin din statisticile generate de canalele pe care le folosești, informații precum preferințe pe urma cărora poți crea oferte personalizate, conținut specific și recomandări.

CDP- Customer Data Platform și DMP- Data Management Platform sunt două soluții care te pot ajuta să implementezi sistemul Omni-Channel Personalization.

Pe scurt DMP este coloana vertebrală a marketing-ului. Se bazează pe date și permite companiilor să obțină informații despre clienți și preferințele acestora, ca urmare le permite segmentarea clienților pe categorii. Prima sursă de colectare a datelor sunt cookie-urile, adresele IP și ID-urile dispozitivelor. DMP poate să înregistreze date referitoare la interesele și intențiile clientului și îl pune în segmente relevante pentru analiză.

CDP se definește ca fiind un ‘’pachet software care creează o bază de date permanentă și unică a clienților, accesibilă altor sisteme„. Această soluție oferă o imagine 360° a clientului, iar datorită analizelor specifice precum măsurarea performanței de marketing și gestionarea campaniilor de promovare fac din acest sistem o soluție eficientă pentru comercianți.

În prezent sunt aproximativ 195 milioane de consumatori online care își fac cumpărăturile în magazinele online. Asta înseamnă că în anul 2019 afacerea ta online poate avea succes dacă ‘’faci treaba ca la carte”!

Puncte forte pentru e-commerce în 2019

Pentru consumator:

  • salvezi timp
  • poți compara prețurile mai ușor
  • scapi de aglomerația din magazine și din trafic
  • diversitate

Pentru comerciant:

  • cele enumerate mai sus sunt avantaje pentru comerciant datorită posibilității de creșterii a numărului de clienți.

Puncte slabe:

Automatizarea proceselor, acest aspect este unul foarte important atât pentru client cât și pentru comerciant/producator. Dezvoltarea rapidă a tehnologiei poate fi uneori confuză și pentru a ține pasul ai nevoie de câteva cunoștințe despre ce înseamnă mediul online, din fericire acest domeniu s-a dezvoltat îndeajuns încât în prezent există numeroase companii de web development, marketing și web design care te pot ajuta să ții pasul cu schimbările ce apar din momentul în care dorești să îți construiești o afacere online.

Dar după cum se pare aceste aspecte care pot părea negative nu sunt chiar de speriat când iți găsești echipa potrivită care să te ajute șă-ți pui ideile în aplicare.

Ai nevoie de design, hosting și promovare online? Nici o problemă există pachete destul de atractive pentru a te scuti pe tine de bătăi de cap.

Securitate? Nici o problemă, serverele și aplicațiile software dispun acum de soluții cloud privat, personalizat, sigur și scalabil asta înseamnă securitate, viteză și scalabilitate pentru afacerea ta online.

O afacere online nu este ceva de speriat, trebuie doar să fii la curent cu situația actuala suficient încât să-ți alegi parteneri de încredere care te pot îndruma în ”a le online-ului„.

CloudEbs îți oferă soluții e-commerce, aplicații mobile/web, aplicații enterprise, soluții cloud și IoT.

În cazul în care nu știi ce ai de făcut contactează-ne, îți vom răspunde cu plăcere pentru că suntem experți în ceea ce facem.

Contact:

  • +40 331 710 331
  • office@cloudebs.com

Postat la 16.05.2019

Lasă un comentariu